Ajankohtaista

Vastuullisuus - Suomalaisen luonnon ja suomalaisen ruoan teemaviikot 2022  

Ravinteli Vintillä Hämeenlinnan Verkatehtaalla 24.8-4.9.2022. 
Teemaillat 25.8 sekä 1.9. 

Vastuullisuus on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin! 

Teemaviikoilla pääsemme huomaamaan kuinka arvokas ja hieno asia on meidän oma kotimainen luontomme sekä kuinka laajasti sitä voimme hyödyntää niin ravintona, taiteena kuin ikimuistoisten hetkien luojana. Teemaviikoille on rakennettu menukokonaisuus luontoäidin tarjoamista raaka-aineista yhdessä keittiömestariemme sekä taiteilija Panu Villasen kanssa, joka on tunnettu Valuvikoja-taidenäyttelyn luojana. Valitut palat Valuvikoja-taidenäyttelystä on nähtävillä Ravinteli Vintillä teemaviikkojen ajan ja jokaiseen taideteokseen rakentuu tarina, joka tulee esiin myös sen ympärille rakennetussa ruokalajissa. 

 

Valuvikoja-taiteen arvopohja on konkreettinen luonnonsuojelutyö jätettä kierrättämällä sekä ympäristömme tilasta tiedottamalla. Metallireliefien valumateriaalina, josta siis teokset tehdään, käytetään 100% jätettä - lyijyä ja tinakuonaa.

Tänä vuonna myös Missi-finalistien matka on rakentunut vahvasti tämän teeman ympärille ja näyttelyn ja teemaviikot tuleekin avaamaan keskiviikkona 24.8 Suomen Miss Suomi -finalistit, joiden kanssa kaunis matka planktonien tutkimisesta vastuulliseen illallispöytään saa ansaitsemansa päätöksen. 

 

Näyttely ja teeman ympärille rakennettu illallinen on tarjolla ravintolassamme koko teemaviikkojen ajan, mutta syvemmin teoksiin ja aiheeseen pureudutaan kahtena peräkkäisenä torstaina 25.8 sekä 1.9, jolloin luontotieteilijä-taiteilija Panu Villanen on kertomassa tarinaa taideteoksista ja keittiömestarimme kertoo näiden ympärille rakennetuista illallisen elementeistä. 

Teemailtoina menu rakentuu neljästä ruokalajista, mutta muina päivinä tarjolla on myös teeman mukainen seitsemän ruokalajin menukokonaisuus. 

 

Teemailtojen 25.8 sekä 1.9 menu 

Kaarna - Riistatartar, pikkelöityä oman kasvimaan herukkaa, friteerattua jäkälää & villiyrttiemulsio
...
Haavanlehti - Metsäsienikeittoa, lehtikaalia & pikkelöityjä vahveroita
...
Petokala - Kotimaista järvikalaa, poltettua kaalia & havuöljyllä maustettu voikastike
...
Juuri - Kallioimarrejäätelöä & tilligranitaa

53€/hlö

 

Maailmassa tapahtuvat yhteiskunnalliset muutokset tuovat esiin kotimaisen ruoantuotannon ja paikallisuuden tärkeyden entistä voimakkaammin. Räjähtävästi kasvaneet energiahinnat, tuotannon riittävyys, monimuotoiset ympäristöongelmat, globaalien markkinoiden vaurioituminen sekä siitä seurannut raaka-aineiden hinnan nousu tuovat meidät kaikki takaisin oman luonnon ja tuotannon alkulähteille. 

Näiden teemojen ympärille rakentuu Vastuullisuus - Suomalaisen luonnon ja suomalaisen ruoan teemaviikot 2022 - Ravinteli Vintillä Hämeenlinnan Verkatehtaalla 24.8-4.9.2022. 

Responsibility as a topic is more important today than ever before!

Societal changes taking place in the world bring out the importance of domestic food production and locality even more strongly. The explosively increased energy prices, the sufficiency of production, diverse environmental problems, the damage to global markets and the resulting rise in the price of raw materials bring us all back to the source of our own nature and production.

Responsibility – Finnish nature and Finnish food theme weeks 2022 – is built around these themes and presented in Ravinteli Vintti at Hämeenlinna Verkatehdas 24.8.-4.9.2022

During the theme weeks, we get to sense of how valuable and wonderful our own domestic nature is, and how widely we can benefit of it as nourishment, art, and as a creator of memorable moments.

For the theme weeks, an exclusive menu has been built from the ingredients provided by mother nature brought together by our chefs and the artist Panu Villanen, who is known as the creator of the Valuvikoja art exhibition. Selected pieces from the Valuvikoja art exhibition are presented at Ravinteli Vintti during the theme weeks. Each work of art has a unique story – further interpreted in a dish built around it.

The values of Valuvikoja art are based on nature conservation work of recycling waste and spreading knowledge of the state of our environment. The casting materials used in metal reliefs are made 100% out of waste – more precisely – lead and tin slag.

This year, the journey of the Miss Universe Finland finalists is also strongly structured around the theme. The exhibition and the theme weeks will be opened on Wednesday 24 August by the finalists, with whom the beautiful journey from studying plankton to the responsible tasting menu will get a worthy finale.

The exhibition and the exclusive menu are available in our restaurant throughout the theme weeks, but we will dig deeper into the artworks alongside of the topic on two consecutive Thursdays, August 25 and September 1, when the artist Panu Villanen will present the stories behind the artworks and our chef will guide us through the elements of the menu built around them.

On theme nights, the menu consists of four courses, besides, also a seven-course menu set according to the theme will be available.


Menu

Bark - Game tartare, pickled currants from our own vegetable garden, deep-fried lichen & wild herb emulsion
...
Aspen leaf - Wild mushroom soup, kale & pickled cantharellus
...
Carnivore fish - Domestic lake fish, burnt cabbage & butter sauce flavored with pine oil
...

Root - Polypody ice cream & dill granita

53€

 

 

Rakkaudesta ruokaan ja ikimuistoisiin iltoihin. 

 

Ohjelmalliset kokkikoulu-illalliset ryhmille alkavat tammikuussa 2022! 

Lisätietoja saa laittamalla sähköpostia info@ravintelivintti.fi

Pikkujoulut ryhmille

Toteutamme tunnelmallisia pikkujouluja myös arkisin ryhmille ennakkotilauksesta.
10-50hlö 

Pikkujoulut rakentuvat laadukkaista käsityönä valmistetuista ja sesongin mukaisista menukokonaisuuksista, huippuhyvistä juomista ja ikimuistoisesta tunnelmasta. 

Pikkujoulut on mahdollista toteuttaa myös yksityistilaisuutena ja tunnelmaa voidaan nostattaa ennestään livemuusikolla tai Dj:llä.